Важните новини във ФАКТИ на 6 октомври

Изненади в СОС: Общински съветник от „Атака” поиска да се присъедини към „Възраждане”

Бях избран от листата на ПП "Атака", но тъй като политическата партия, на която вярвах, измени на думите си и отстъпи от принципите си, аз снемам доверието си от нея. Искам да изявя желанието си да се присъединя към ПП "Възраждане", чиято идеология ценности и позиции напълно се припокриват с моите. Това заяви на днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС) зам.-председателя на СОС Борислав Иванов, който е от групата на "Патриоти за София". Той е от квотата на ПП "Атака", съобщават от БТА.

Николай Събев се отказва от депутатското си място

Транспортният министър в кабинета "Петков" Николай Събев обяви, че се отказва от депутатското си място. Събев беше водач на листата на "Продължаваме промяната" в Русе.

"Преди година и половина се включих в един ентусиазиран отбор от млади хора защото вярвам, че България трябва и може да се промени. Исках да покажа, че и моето поколение, и хората, които са изградили силен и успешен бизнес трябва да са част от изграждането на една нова България.

Иво Христов: Допускам, че бъдещият кабинет ще бъде нареден под натиск от САЩ и Европа

"След взривяването на "Северен поток" "войната пълзи на запад. Икономическата война – по отношение на икономическите санкции – отдавна е световна, а военните действия се разпростират. Рискът е реален и поведението на президента Румен Радев заслужава голямо уважение, тъй като той, бидейки юридически грамотен човек и професионален военен, оценява какво би значило да се подкрепи встъпването на Украйна в НАТО".

Това каза пред БНР евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите Иво Христов, бивш началник на кабинета на президента Радев.

Монета от 2 стотинки вече струва 10 000 лева

От соцпериода си имаме и една доста митична и с интересна история, а именно 2-те стотинки от 1981 г., пише Стандарт нюз бг.

В чест на 13 века от създаването на България БНБ решава да смени обичайния надпис на обикновените разменни монети и вместо „Народна република България“ на тях да пише „Хиляда и триста години България“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!