Известен българин загина в Марково

Койчо Русев е загиналият при пътнотранспортното произшествие в Марково, научи ексклузивно Plovdiv24.bg. Тепърва ще стават ясни причините да се стигне до фаталната ситуация с лекия автомобил.

Койчо Русев е роден на 10 октомври 1946 г. в с. Зорница, Бургаска област. Завършва Машинно-електротехническия институт София и Висшия икономически институт "Карл Маркс“. Специализирал е в Академията за народно стопанство и във френския институт "Марком“.

Целият му професионален път преминава в сферата на транспорта. Създател е на Националната транспортна камара и "Български транспортен холдинг“ АД. От 2007 г. е председател на Управителния съвет на Съюза на организациите в автомобилния транспорт.

Член е на Българската стопанска камара, Националната транспортна камара и на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата към Министерския съвет, а също и на Съюза на независимите писатели в България.

Русев е носител на много награди и отличия, съавтор и автор на книги. Предоставя лична стипендия на най-добрия студент от Транспортния факултет на Технически университет – София и осигурява ежегодно награди за тримата първенци на випуска. Огромна част от живота и работата му протичат в Пловдив.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!