Инициативният комитет на Лозан Панов: Трудно се става от съдия политик

Сблъсък нямаше, имаше известно разминаване на представите що е това политическа кампания и какви са нейните цели. Може би е имало някакво разминаване и днес има обръщение на Лозан Панов, който благодари на всички, които са гласували за него. Аз бих бил много тъжен, ако само 0,5 са свободните хора. Аз не мисля, че преброихме свободните хора, а дадохме шанс една кандидатура да обедини демократичната общност. Това коментираха адвокатите Велислав Величков и Петромир Кънчев от "Правосъдие за всеки" пред "Честно казано с Люба Кулезич".

"По отношение защо го подкрепихме съдия Лозан Панов, в това видяхме и идеите на "Правосъдие за всеки" в една политическа кампания да са добре артикулирани. Това беше може би най-добрият кандидат, който да говори на нашия език. Съдебната реформа е нещо трудно, което да го обясниш на хората отнема много време. Говоренето в една политическа кампания трябва да има умерен популизъм", каза още адв. Петромир Кънчев.

Адвокатите Велислав Величков и Петромир Кънчев от "Правосъдие за всеки" поискаха право на отговор на коментара на адв. Николай Хаджигенов пред "Честно казано с Люба Кулезич".

"Те са два колективна иска, единият е по "Марш за правосъдие", по които аз работих сам 3 години. Единият все още е висящ, започнах сам, дойдоха 300 души, останаха 35 души. "Правосъдие за всеки" трябваше да ми изпрати свидетели, но не го направиха и изпуснах един от исковете срещу ПИК. Предметът на тези искове е нещо, което не е правено досега. Правя безумни неща, но допускам грешки. Ще си стоя вкъщи на дивана и няма да допускам никакви грешки като Жоро "Боеца" и "Правосъдие за всеки".

Адв. Велислав Величков коментира, че това са неистини и исковете са около протестите. "Имало е една група колективни искове, че той е завел дела, че те са наклеветени, че са взимали пари за протестите. Той нас не ни уведоми, въпреки че бяхме организатори на протеста. Да, той поиска от нас удостоверение, че ние сме организатори на тези протести, а подписах този документ, но адв. Хаджигенов не е искал да има свидетели, ако беше поискал ние с адв. Петромир Кънчев, щяхме да сме свидетели. Но членове от "Правосъдие за всеки" бяха ищци по това дело и някои бяха осъдени заради пропуснатия срок. Сега сума хора имат да плащат пари, а ние в нито един момент не сме потърсени, за да помагаме", коментира той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!