Радев похвали бизнеса: Икономиката расте въпреки кризите

Всички неблагоприятни фактори, нестабилната и неизвестна среда за работа, ограничени възможности за реално планиране често ни поставяха пред мисълта, че няма как при тези условия българският бизнес да не изпадне в дълбока стагнация. Но това, което се случи, е, че тази стагнация не е факт, напротив, българският бизнес расте, а данните за износа са впечатляващи и това се дължи на факта, че в България има бизнес лидери, които със своите качества, кураж, знания водят през изпитанията към нови върхове.

Това каза президентът Румен Радев на церемонията по удостояване на победителите в 15-ото издание на конкурса „Мениджър на годината“. Церемонията под патронажа на държавния глава отличава бизнес ръководители за прилагането на добри управленски практики.

"Знам въпросите, които ви вълнуват, най-големият е неизвестността – ще имаме ли ново редовно правителство, колко ще живее сегашният парламент, какви закони ще приеме, ще има ли предвидимост във вашата дейност, каза президентът, като добави, че не може да отговори на тези въпроси, но увери, че се прави всичко възможно да бъде излъчено редовно устойчиво правителство. Но докато това стане факт и когато стане, мога да ви гарантирам, че служебното правителство ще продължава да работи всеки един ден за вас, така че вие да успявате", каза държавният глава.

Като примери за това Румен Радев посочи, че служебното правителство успя да осигури финансите по оперативните програми, първият транш по Плана за възстановяване и устойчивост. Най-важното е, че то успя само за два месеца да разработи всички липсващи закони, които трябва да отключат пътя към дългоочакваните реформи, които да дадат това, което ни трябва – върховенство на правото, изсветляване на бизнес средата, задушаване на корупцията, предвидимост в различни области, посочи президентът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!