Спецов: НАП е готова за въвеждането на отстъпката за горивата

Данъчните са готови да въведат отстъпката от 25 стотинки за всеки литър гориво още от 1 юли, но всичко зависи от решенията на парламента. Това заяви пред NOVA директорът на НАП Румен Спецов. Той отчете, че събираемостта на данъците за първите шест месеца е 99,99%.

Разглеждането на бюджета между първо и второ четене и окончателното приемане на актуализацията е ключът към въвеждането на отстъпката, подчерта Спецов.

„Имаме възможност от 1 юли, чисто хипотетично, ако се приеме утре актуализацията на бюджета, да администрираме тези 25 стотинки на литър. Планът е готов. Не искам да влизам в подробности, докато не видим дали това нещо ще бъде прието”, уточни той.

Колкото до данъчните проверки в „Нефтохим Бургас”, те вървели със седем години назад. В краят на август се очаквал докладът за 2015 г., но на този етап рафинерията била финансово стабилна.

„Нефтохим Бургас” тази година ще декларира за предходната положителен финансов резултат, което е много добре”, обяви директорът на НАП.

Спецов заяви, че не се притеснява за поста си на фона на политическите сътресения. Най-важното за него било, че е изхвърлил асоциацията с НАП и думата „бухалка“.

„Дойдохме за два месеца и половина. Вече една година и три месеца съм на този пост. Ще остана, докато държавата прецени, че има нужда от мен. Когато прецени, че няма – без драми, подавам си молбата и приключвам с държавните дела”, категоричен е той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!