Карадайъ: Да познаваме и уважаваме българското слово

"От името на Движение за права и свободи и от свое име поздравявам всички по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Празник, утвърдил се със своята тържественост като най-светлия, най-съкровения български празник, пренесъл възрожденския си дух през вековете, събрал в едно гордост и преклонение пред буквите, словото, просветата, културата и духовността".

Това написа лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ във Фейсбук по случай 24 май. Ето и останалата част от изложението му:

"На този ден изказваме благодарност към всички, които пазят културно-историческото наследство на България и го предават на младите поколения. В този тържествен ден с основание се гордеем с постиженията и всеотдайността на българските учители и преподаватели, които градят духовната крепост на писмеността, просветата и знанието. На тях и на техните ученици пожелаваме с нестихваща жажда за знания да продължават смело напред!

Поклон пред всички вас – скъпи наши съвременни просветители, бъдете живи и здрави, с вдъхновение следвайте мечтите си и постигайте творчески успехи!

Този празник ни задължава да познаваме и уважаваме българското слово и българската национална култура и с гордост и със самочувствие да ги представяме пред света. С всички сили трябва да мислим и да работим за образованието, да превърнем читалищата, библиотеките, всички културни средища и училищата в по-желано място, където идните поколения с вдъхновение да продължат да съхраняват българските традиции и да градят по-добро бъдеще.

В днешните времена на изпитания и превратности повече от всякога е нужно нашето единство и с нова вяра в силата на духа и в силата на общите усилия да се изправим пред проблемите и да решим кризите, за да съградим желаното настояще и бъдещето, което искаме да завещаем на децата на България.

Честит празник!", завърши Карадайъ.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!