14 линейки помагали на пострадалите на протеста полицаи

14 линейки са оказали помощ на полицаите, охранявали протеста по време на мача България-Унгария. Това съобщи директорът на СДВР Любомир Николов по време на изслушване в парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност.

„Полицаи не са навлизали в протестиращата група. Ръководителят на мероприятието разпореди да се направи кордон от полицаи, през който да премине водното оръдие”, каза Николов, цитиран от Нова ТВ.

Той разказа, че след пристигането на машината на предна линия около 8-10 минути протестиращите са били предупреждавани да спрат хулиганските прояви. "Това не беше чуто, машината беше обстрелвана, агресията се увеличаваше. Задните редици, отчупвайки колове, дървета и др. подръчни средства започнаха да хвърлят върху полицаите, които пострадаха от агресията", каза Николов.

По думите на главния секретар на МВР Живко Коцев служителите са били изправени срещу няколко неизвестни факти – мирни протести и в същото време футболна среща. Не е било ясно къде ще се проведе мачът. „В рамките на няколко часа трябваше да създадем организация, да обезпечим протеста, да подготвим план”, каза той и уточни, че МВР е уведомено едва на 16 ноември – в деня на провеждане на протеста.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!